Amalian Helmiä

17. heinäkuuta 2013

Mustikassa

Lyhyen Suomen kesän aika täytyis ehtiä tekemään vaikka ja mitä - ikkunan pesu, mattojen pesu, mansikat ja mustikat pakkaseen jne....
Viime viikolla urakoitiin mustikkametsässä - no ei vaiskaan, meillä lapset lähtee oikein mielellään marjametsään. Mustikkaa meillä menee melkeimpä enemmän mitä mansikkaa. Mustkkaa on niin kätevä kahmaista pakkasesta suoraa puuron päälle. Marjat samalla jäähdyttää kuumaa puuroa. 

Nyt onkin yksi lisäsuu puuropöydässä. Hyvin maistui ensimmäiset maistiaiset suoraa maasta.

Huomiseksi on luvannut taas parempaa ilmaan, joten eiköhän suunnata sitten taas metsään. Meillä on tyttöjen serkku kylässä  ja olen luvannut käyttää koko kööriä marjassa.

Metsästä lähdetään heti, kun tyttö alkaa tympimään. Mieluummin monta pikku reissua, kun ettei niitä saisi enään mukaan, että siitä tulisi pakkopullaa. Reissuun kuuluu ehdottomasti eväät, niitä ei voi jättää pois.

Marjastetaanko teillä?

Niin ja vielä pitäisi ne matot pestä :) Heinäkuu puolessa ja ihan syksyiset ilmat! 


7 kommenttia:

  1. Marjastetaan meillä -enkä tiedä mitään parempaa kuin tuoreet mustikat :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä niin hyviä - isompi tytöistä kuulemma rakastaa mustikoita

      Poista
  2. Minäkin oon miettinyt, että pitäisi viedä tämä oma pesue mustikkaan - mutta pitäis tietää ensin joku sen verran hyvä mustikkapaikka, että sieltä edes vähän niitä saa talteen ennen kuin tämä kaksikko kyllästyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne paikat tahtookin olla aina etsinnässä, kun ei hirveää matkaa kehtaa porukan kanssa kävellä

      Poista
  3. Me käytiin eilen mustikassa, ja marjaa oli paljon! Meidän 5 vee oli innokas marjastaja, tosin ne kaikki poimitut marjat meni samantien suuhun ;). Mutta pääasia oli, että oli kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nuo jopa saa ihan ämpäriin astikkin, vaikka olen sanonut, että pääasia että syötte niitä.

      Poista
  4. Meillä marjastetaan, joskin aika vähän kun isovanhemmat keräävät marjoja omat ja meidän pakasteet täyteen. Mutta metsässä on mukava kulkea ja marjojen poiminta kuului omaankin lapsuuteeni, joten haluan että omillakin lapsilla on kokemuksia siitä. Aika syksyiset tosiaan nämä kelit, toivottavasti nyt jokin lämpimämpi kausi vielä tulisi että uimaan päästäisiin.

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!