Amalian Helmiä

8. heinäkuuta 2013

Pakkaaminen

Tämän kesän reissut alkaa olla meidän osalta tehty. Pidempiä lomareissuja ei tälle kesälle tehdäkään. Vielä jos jokunen päivän kyläilyreissu tehdään.
Minä tykkään pakkaamisesta ja ehkä siihen on harjaantunut, kun lapsena sai aika monesti pakkailla.

Minun tyyliksi on muovautunut tapa tehdä tällaisia rullia, jotka sisältävät päivän asukokonaisuuden sukista lähtien. Yleensä kasaan mahdollisia vaatevaihtoehtoja läjään, josta alan kokoamaan settejä. Minusta on hauska pukeutua yhteen sopivasti.
Tässä setit rentoon kaupunkinkierrokseen.

setit äidistä - poikaan kyläilyyn.
Näin kesällä mietin miten saa asun muutettua lämpimämpään säähän ja vastaavasti kylmempään - mukaan pitemmät leggarit, jotka käy lähes joka settiin jne.

Huvipuistoon.
Kaikkien yökkärit ja alusvaatteet sitten erilliseen pussukkaan, josta ne iltapesujen jälkeen helposti löytyy.

Erilliseen kassiin lämmikettä ja toiset kengät, joita ei välttämättä tarvi autosta edes hotellihuoneeseen kantaa.

Tuollaiselle parin yön hotellireissulle riittää pienemmätkin kassit.
Tässä neljän hengen kolmen päivän kamat.
Erillisessa kassissa vaatteet ja toisessa sitten muut kamat - vaipat, lastenruuat,lääkkeet, meikit jne.


19 kommenttia:

  1. Heh, mullakin on tuo rullasysteemi käytössä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä minusta paljon käteväpi, kun perusviikkaus

      Poista
  2. Heippa. Ihanaa,miten järjestelmällisesti pakkaat :) minulla myös kaksi tyttöä, pian viisi ja kahdeksanvuotiaat. Meillä tytöt valikoivat itse vaatteensa ja eivät missään nimesssä halua samistella. Kuopuksen ollessa 1-2v tytöt samistelivat paljon :) sellainen hassu kysymys, että jos toisen vaate menee likaiseksi,vaihdatko molemmille vaatekerran? (muutenhan reissussa samistelu vaatteet eivät riitä...?)
    T.Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ammattivika tuo järjestelmällisyys - tässä en maininnut, että tottakait teen ihan ensin listauksen tarpeista. meillä samistelu vaihtelee, kun välillä haluuvat ja välillä eivät. hmm mietin tuota vaatteiden vaihto kysymystä, ehkä se menee niin että se juttu mitä ollaan tekemässä tehdään loppuun oli vaatteet missä kunnossa vaan. esim ollaan vaikka huvipuistossa olisi jädeä rinnuksilla ja sitten jos illaksi mennään kylään on sinne kuiteskin varattuna uusi setti.

      Poista
  3. Ihanan vähäiseltä näyttää tuo vaate&tavaramäärä..
    Mulla on aina niitä varan-varakamppeita, ja kasseja tahtoo tulla aivan liikaa.
    Ja tää Suomen kesä on niin yllätyksiä täynnä, ja sääennusteet ei tahdo huonostikkaan pitää paikkaansa :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noihin sään vaihteluihin on varauduttava. Nyt tuo lasten muoti on siitä kiva, että helposti sujauttaa farkkusortsien alle leggarit tai liivimekon kanssa pitkähihaisen. Ihan itsekkin yllätyin kuinka pieneen tilaan meni, mutta mitään ei uupunut ja reissusta selvittiin :)

      Poista
    2. No siis meillähän tahtookin tulla aina yli puolet reissun vaatteista takaisin kotiin käyttämättöminä :-P

      Poista
    3. No siis meillähän tahtookin tulla aina yli puolet reissun vaatteista takaisin kotiin käyttämättöminä :-P

      Poista
    4. Niin ja minusta reissussa käyneet vaatteet on silti jotenkin nuhjasia, että ne puhtaatkin tulee heitettyä pyykkiin

      Poista
  4. Toi rullaaminenhan on huippu idea! :) Mä kans valikoin vaatepinosta samistelusettejä eri tilanteita varten, mutta en oo hoksannut rullata niitä. Vaikka ne kasaa kassiin kuinka hyvin, ne yleensä leviää aina viimeistään toisena reissupäivänä (tai aiemmin, jos joku muu on käynyt kassilla :-/), mutta tää varmaan toimii huomattavasti paremmin. Tää otetaan kyllä käyttöön seuraavalla reissulla, että kiitos vaan vinkistä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo rullat on kätevä nostella pois kassista jos jotain tarvii pohjalta vaikka pakkaankin aina käyttöjärjestyksessä ja yökkärit yms. päälle. Pari kesää sain pidettyä sini, puna valkolinajn ja silloin se pakkausvasta olikin helppoa, kun kaikki sopi yhteen - nyt vaan sen ansiosta tulee nuo puna-sini-valkoiset jo korvista ulos :)

      Poista
  5. Miten pärjäätte noin pienellä määrällä? Onko teillä mukana esim. takkeja ja kumppareita? Onko teillä mukana tyyliin yksi vaatekerta per päivä? Mulla tuppaa tuo pakkaaminen karkaamaan käsistä, tulee napattua vielä ovelta lähtiessä varuiksi se ja tuo. Autolla matkatessahan se ei ole ongelma, mutta junalla tai lentokoneella onkin haastellisempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä kumppareita ollut, mutta vara kengät ja takit, sekä jopa mun toinen käsilaukku on tuossa pompin kassissa, jossa on kyllä pojan makuupussi ja kylmälaukkukin. Suurin piirtein yksi per päivä plus yksi vara setti noin lyhkäiselle matkalle. Paitsi jos päivällä oltiin hurvittelemassa ja illalla kylään oli sinne varattu eri vaatteet. Tuon ikäiset ei enää niin sotke, että varasetin saa tekaistua noista kerran pidetyistä.

      Eri juttuhan se on talvella kun on isommat vaatteet ja mummilaan, kun lähtään on autonkantti täys, kun otetaan peti vehkeet suoraa sängystä, ettei tarvi peittojen kanssa alkaa säätään, kun autoon kerta mahtuu.

      Poista
  6. Toi rullaus on kyllä tosi hyvä idea! Mun pitää ehdottomasti kanssa kokeilla sitä joku kerta. Näin kesällä kun reissataan paljon niin tulee monta hyvää mahdollisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minusta kun laittaa oikein tiukan rulla pysyy vaatteet sileämpänä

      Poista
  7. Kätevä tapa tuollainen rullaaminen. Tuli vain mieleen että jos esim. Housut pysyvät puhtaana mutta paita ei niin vaihdatteko silti koko setin. Ja molemmille tytöille vaikka toisella olisi näin. Itsellä tapana ottaa lapsille vaatteita niin että useampi vaate sopisi yhteen.
    Meillä tytöt eivät ole keksineet edes samistelua. Itse näin joskys valitsen vaatteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi lyhyellä reissulla menee vaihtoon koko setti, mutta jätän kyllä erilleen ne puolipitoiset vaatteet, en laita pyykkipussiin. Jos vaattet loppuu kesken kerätään setti niistä puolipitoisista. Pitemmällä reissulla panosta enempi yhteen sopivuuteen. Tuossa aijempaa kommenttiin laitoinkin, että monta kesää meni silleen että kaikki kesävaatteet täsmästoisiinsa puna- valkos -sinistä, mutta se tyyli tulee nyt jo korvista ulos, mutta oli tosi kätevä!

      Poista
  8. Loistava idea tuo rullaaminen settinä. Täytyy toteuttaa kun parin viikon päästä lähdetään reissuun.:)

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!