Amalian Helmiä

19. tammikuuta 2014

Äiti töihin

huommenna tämä mamma starttaa aamulla töihin ainakin isäkuukauden ajaksi hoitamaan luottamustoimeani, hui! Työläppäristä ja -kännykästä sai kirjaimellisesti puhaltaa pölyt pois, kun ei vuoteen niitä ole esille otettu.
Hirvittää ja jännittää, mutta kyllä ne pärjää, kun isi hoitaa.
Niin ja kuten kuvista näkyy "vauva" näyttää jo niin isolta pojalta.


Siltikin tosi mukava mennä tekemään mukavia töitä ja isukki saa kokeilla kotona oloa. Tein tuossa muistilistan kotona olijoille koulu- ja eskariajoista, liikuntapäivistä ja harrastuksista. Isä saa kuitenkin  luoda heille sopivat rutiinit. Muutoin meillä on käytössä ihan kaupasta ostettu perhekalenteri, jossa on omat ruudut kaikille perheen jäsenille, sekä yksi yhteinen ruutu. Miten muilla hallitaan arjen menoja?
Tyttöjen kasvaessa harrastusten määrä on lisääntynyt ja niitä on nyt 2  iltana viikossa. Toisaalta päivät koulussa ja eskarissa on puolet lyhyempiä. Muuten tavoite on, että viidestä arki-illasta yhtenä ei ole kenelläkään menoja. Lisäksi haluaisimme, että olisi vain yksi harrastus per ilta, mutta nyt tytöt käy kokkikerhossa samana päivänä, kun äiti ompelee.


Töihin lähdötkin tulee olemaan hiukan erilaisia, kun täytyy huolehtia vain itsestään, kun muut jää vielä nukkumaan. Meille muotoitu aikoinaan hyvät rutiinit päiväkotiaamuihin, kun 45 minuutissa oltiin sängystä autossa, äidin laittautumisineen ja sänkyjen petaamisineen. Aamut menivät lähes samalla kaavalla, joten ei tarvinnut hoputella. Päiväkodissa sai lapsen jättää rauhassa halien ja tulevasta päivästä jutellen. Nyt on yksi lapsi enemmän huolehdittavana mukaan ja aamupala, mutta aikaakin pari tuntia enemmän, kun vasta yhdeksäksi täytyy joutua. Tytötkin on jo niin isoja, että huolehtivat itse itsestään ja petaavat vuoteet.



Hups, ei minun pitänyt näin pitkästi kirjoittaa, mutta innostuin. Tarkoitus oli vain tulla kertomaan, että postaustahti harvenee seuraavien neljän viikon ajaksi.

9 kommenttia:

  1. Ihanan pehmeä aloitus arkeen, kun saa lähteä yksin ja jättää lapset kotiin iskän huolehdittaviksi. Minusta työarjessa kaikista stressaavinta ja raskainta ovat juuri nuo aamut. Toki lasten kasvaessa asiat helpottuvat, mutta meillä viisivuotiaskin on sellainen hidastelija, että aamulla saa auttaa ja hoputtaa... Onneksi on edes oma-aloitteinen koululainen. Tsemppiä töiden aloitukseen ja koko perheelle vähän erilaisen arjen rutiinien löytämiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava aloittaa näin nämä työt, melkein kun lomalla olisi ja virtaa vaikka kuin. Meillä oli noissa aamuissa niin tarkat rutiinit, että melkein hävettää :) ehkä myös ammattitaitoa, että lyhentää läpimeno aikaa ja vähentää turhia liikkuja ;)

      Poista
  2. Tsemppiä, kuullostat tosi positiiviselta , jess!


    Niin ja meillä on yksi kalenterin tynkä keittiössä jossa toimet seuraavalle kolmelle viikolle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on lisäksi noita kalenterin lisälistoja ja niiden listoja jne :) eka päivä meni kyllä loistavasti

      Poista
  3. Tsemppiä töihin! Kyllä ne iskätkin kotona pärjää; meilläkin hujahti siten aikanaan 8 kk ;)
    Ja se monisarakkeinen perhekalenteri on ihan ehdoton - ilman ei pärjättäis! - MY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalentereissa ja listoissa on sekin hyvä, ettei murehdi, että pitikö olla jossain, kun se on siellä ja minulla ainakin kiireen tunne ja tressi sitä myöten helpottuu. Teillä isi kyllä jaksoi hyvin kotona :)

      Poista
  4. Tsemppiä töiden aloitukseen. Minulla on sama edessä kuukauden kuluttua, IIK!

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!